Wednesday, 23 May 2012

Sesal Mendua




Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta
Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu
Tapi
Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama
Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Percintaan Ini




Percintaan Ini......
Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Oo oo oo

Di kala itu engkau lah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri
http://liriklagu.biz
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata
Oo oo oo
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata
Oo oo oo

Friday, 18 May 2012

Untuk Dia...



Sebelum korang nak play lagu ni.. korang gi Stop dulu Radio yang berada dia bawah sekali...

Chorus:
Aku yang patut, yang patut…
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu…
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey!)
Untuk dia (hey!)
Untuk dia (hey!)
Untuk dia (hey!)
Untuk dia (hey!)
Untuk dia (hey!)
Untuk dia (hey!)
Untuk dia…

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin aku comel kot
Ajak ku jumpanya di Indo
Ya, Indo…
Oh lupa bilang gadis ni Indo

Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Chorus

Jangan takut jangan kau segan…
(kau lelaki jangan lupa)
Pasti iri hati lihat mereka berpimpin tangan
(pasti geram)

Dia segalanya dengan segalanya yang diinginkannya
Jangan putus asa tapi jangan jahat pula
Kalau ingin putuskan hubungan mereka
Lupakan sudah Sekarang juga

Takkan pula kubuat begitu
Dia tak buta dan dia tak begitu
Dia baik hati, lakinya yang sombong
Kalau niatku jahat, buat apa ku minta tolong kan
Sekarang situasinya semakin hangat
Semakin hebat, ini yang kusuka bangat
Rela kumenunggu walaupun berapa minggu
Ataupun tahun atau bilapun terpaksa menahan rindu
Kerna kutahu, kerna kupercaya bahawa

Chorus

Dia yang patut, oh yang patut
Memberimu segala
Kerna dia mampu, oh dia mampu
Melakukan apa saja
Untuk kamu
Untuk kamu
Untuk kamu
Untuk kamu
Untuk kamu
Untuk kamu
Untuk kamu
Untuk kamu…

Lirik Lagu Untuk Dia - Sleeq

Monday, 14 May 2012

Surat Dari Sang Lelaki Untuk Future Wife Dia.


SURAT DARI SANG LELAKI UNTUK FUTURE WIFE(S) DIA - isi boleh tahan, ada pengajaran, mcm bongok pun ada jugak (copy paste) - here it is:

Kehadapan my future wife(s)

I menulis surat ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca surat ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.

p/s untuk future wife sila tinggal kan pesan selepas baca surat ni ya ^^
 

Saturday, 12 May 2012

Aku Pilih Derita

Derita Merindu


Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekalKau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia


Maafmu tak bererti, kau mudah sesaliBerulang kali telah kau mungkiriManis mulut berjanji terpedaya lagiMenanti biar terus didustaiKaulah bahagia (bagiku)Kaulah derita (bagimu)Esok lusamuTak ku kenal lagi engkau siapa


Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa 
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan


Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa


Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)

Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Tuesday, 8 May 2012

Monday, 7 May 2012

Why

Hari ni aku terserempak dengan dia kt depan umah dia... masa 2 aku nak ambk mak aku dekat kedai yg berdekatan... tapi kenapa mak aku pergi sana... aku mls nak gi sana bab aku x nak terserempak ngan dia... bile aku terserempak ngan dia membuatkan aku teringt semua kenangan aku ngan dia... sedangkan aku cuba untuk lupakan dia... tapi tibe2 dia muncul depan aku... aku cuba x nak pandang dia... tapi ikutkan hati aku nak tegur dia... dan nak tanyer kabar tentang dia dan mcm mane ngan study dia... tapi aku x dpt nak teruskan hajat aku 2... skrg ni aku cuba untuk elak dari jumpa dia... dan agak aku dpt lupakan dia dan semua kenangan aku bersama dia...



Sunday, 6 May 2012

Sesuci Cinta


Aku baru je abis baca novel ni... best sangat jalan citer dia... cinta yang banyak halangan dan dugaan... hanya bersama kembali... kalau korang nak tahu kisahnya.. cari lah kt kedai dan beli novel ni... mesti korang rasa sedih punyer lah...

Cintaku sesuci nur yang terpancar di mata hatimu…..Nuraina yg belajar di sekolah agama telah menemui cintanya dengan Armand iaitu seorang lelaki yg terlalu merendah diri. Walaupun Armand telah melanjutkan pelajaran keluar Negara, dia selalu berhubung dengan kekasih hatinya Nuraina.
Sehinggalah Nuraina telah membawa diri ke luar Negara tanpa pengetahuan Armand di atas desakan ibu Armand iaitu Puan Sri Marshitah utk memutuskan hubungan dengan anaknya kerana perbezaan darjat. Nuraina telah mengambil jurusan fashion designer di London.
Selama 5 tahun, hatinya masih pada Armand sehinggalah dia bertemu dengan Behzad berasal dari Amerika Syarikat dan beragama islam. Tersangat hensemmmm hehehe. Behzad mencuba pelbagai cara untuk memikat Nuraina sehingga Nuraina pergi ke Sepanyol untuk menenangkan hati.
Dalam lawatannya ke Sepanyol, secara tak sengaja dia telah berjumpa semula dengan Armand di Istana Al-Hambra, Andalusia. Hatinya sekali lagi bergolak samada memilih Armand @ Behzad yg sentiasa menanti cintanya berbalas. Armand pula menyalahkan Nuraina kerana meninggalkannya tanpa sebab. Dia ingin menyambung kembali cintanya yg terputus selepas 5 thn 6 bln. Antara dua, Nuraina telah memilih Armand.
Konflik mula terjadi apabila mereka berkahwin. Nuraina tidak dpt menyesuaikan dirinya di rumah Armand @ KL. Armand pula menghadapi tekanan apabila papanya berkahwin lagi. Tekanan bertambah apabila Nuraina disahkan mengandung anak kembar. Nuraina masih teringatkan Behzad apabila masalah melanda dan dia semakin tertekan apabila Behzad disahkan meninggal akibat radang paru2 kronik.
Nuraina selamat melahirkan sepasang anak kembar tetapi anak perempuannya telah meninggal akibat kompilasi. Dia menyalahkan Armand di atas segala yang terjadi. Perang dingin berlanjutan sehingga 6 bln di mana rmand Di Malaysia dan Nuraina di London. Apabila hati Nuraina tetap pada Armand, dia pulang ke Malaysia dan membantu kewangan Armand yang meruncing.
Hepy family apabila keluarga Armand dapat menerima Nuraina di dlm hidup Armand.

Saturday, 5 May 2012

Mana Janji Manismu




Lirik Sang Mantan – Nidji


Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta


Kini roda telah berputar



Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara


Roda memang telah berputar


Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri


Akulah sang mantan
Akulah sang mantan


Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi


Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Mana janji manismu
Setia sampai aku mati


Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri



Mana janji janjimu

Friday, 4 May 2012

Berhenti Berharap

dah sampai masanya untuk aku lupakan kisah cinta aku ngan dia... skrg masa untuk mulakan hidup baru tanpa cinta... hanya cinta pada Allah... hanya mampu berserah pada Allah sahaja untuk menentukan jodoh aku... InsyaAllah satu hari nnti pintu hati aku akan terbuka untuk menerima perempuan lain untuk berada di dalam hati aku ni.... aku hanya mampu berdoa sahaja...

Wednesday, 2 May 2012

Sakit...

Hari ni ade member aku kena jangkitan kuman kt paru2... aku doakan dia cepat sembuh...
bile fikir2 takut juga kalau ade sakit mcm 2... kadang2 aku pun selalu susah nak bernafas...
batuk berdarah... bile aku tengk2 kt laman web ape punca sakit ni... aku terbaca pasal sakit paru2 berair... 
ade seserong pernah menyatakan aku ade sakit paru2 berair... Ya Allah. jauhkan lah aku dari sakit seperti itu...
aku belum bersedia nak untuk menghadapinya... cukup lah aku ade tekanan darah rendah saja... aku x nak penyakit lain serang aku.... aku nak rasa kehidupan yg sihat sentiasa... 


bile aku ckp pasal ni...
perkara ni juga lah yg menyebabkan aku putus ngan bekas teman wanita aku... sape yg nak jaga org sakitkan...
org sakit sentiasa menyusahkan je... tapi x pe lah aku terima dengan hati terbuka... biar lah aku bawa diri.. aku pun x nak menyusahkan org lain.. termasuk family aku... aku x nak family aku risau pasal aku... biar lah aku sendiri yang tanggung derita ni sendiri... aku redha dengan dugaan yang Allah berikan pada aku... 

Tuesday, 1 May 2012

Rindu Dan Cinta

Kenapa ae sejak kebelakangan ni aku asyik teringatkan dia je... semakin lama semakin aku teringatkan dia... boleh dikatakan tiap2 hari aku teringatkan dia... aku cuba untuk melupakan dia... tapi aku tak mampu nak lakukannya... setiap hari aku bermohon kepada Allah agar aku dapat lupakan dia... dan memberi aku orang lain untuk berada di dalam hati aku ni... aku berharap sangat dapat lupakan dia dan mulakan cinta yang baru... aku tak nak fikirkan pasal dia... tapi perasaan itu mesti muncul bila aku rasa kesunyian... perasaan itu pasti akan menghantui aku... dan aku akan teringatkan balik kenangan2 aku bersama si dia... ikutkan hati nak lupakan semua... tapi aku tak kuat... aku betul2 masih mencintai dia... tapi dia tengah happy dengan kekasih baru dia... dan dia pun telah buang aku dari hati dia... tak pe lah.. aku hanya mampu berdoa semoga mereka berdua sentiasa happy bersama... walaupun hati aku yang akan menderita... aku bukan jenis yang suka merampas kebahagiaan org lain...


Ya Allah engkau tabahkan hati hamba mu ini.... Kuatkan lah semangat hamba mu ini untuk menghadapi semua dugaan yang engkau berikan...
Amin..